Alla inlägg under februari 2019

Av Josefin Örnklint - 24 februari 2019 08:00

   

     

En vida känd skidort man länge hört talas om som svenskarnas offpistparadis i Alperna. Förvånansvärt liten by och liftsystem. Hade en bild av att det skulle vara större och fler nerfarter. Runtom pisterna påminns man om att detta ställe nog inte är för den sportlovsfirande barnfamiljen då de opistade böljande bergen sträcker ut sig överallt. Här hittar du skärmflygare och äventyrare som traskar uppåt berget med sina tunga utrustningar för att hitta den perfekta backen med lössnö eller klippavsatsen att slänga sig utför.


För oss som inte är så äventyrliga och likt en tant föredrar att finglida nerför en blå backe på ett lutande balsalsgolv så är inte utbuden jättemånga. Här är mest röda och svarta pister. Jag har aldrig under en skidresa utmanat så många svarta pister som denna men när snön är perfekt torr och pudrig, pisten i stort sett tom på folk [läs snowboardåkare och skidskolor för barn🤬] och solen lyser så kändes det lite som en enkel och njutfull utmaning. Det hade kunnat vara så mycket värre och tant kom ner med puls och alla ben i behåll.


Som bekant är inte Schweiz det billigaste alplandet att åka skidor i - här är snordyrt och kanske därför man inte ser så många barnfamiljer semestra här. Vi i vårt sällskap drog nog vinstlotten vad gäller boende känns det som - en rejäl 4-våningsvilla med 3 stora sovrum, matsal, lounge med eldstad, vardagsrum och 2,5 badrum där allt är helt nyrenoverat och belägen mitt i byn nära allt. Utsikten vätter mot bergen på andra sidan dalen. Detta fann vi på Airbnb för mycket bra pris. Vi har lagat fantastiska middagar hemma och hasat runt i myskläder. För de som vill fortsätta festen är det bara att glida ner på byn.



Nästa år får det bli ett ställe med lite fler nerfarter och lite fler alternativ för oss som tantåker men på bekostnad av att antalet barn och snowboardåkare kommer att vara fler.... Lunchen i backen får gärna understiga 350kr med💸






Ovido - Quiz & Flashcards